El comerç de Sant Antoni es manté estable




Publicat
 
on
 



El veïnat de la zona ha donat suport al comerç de proximitat i la majoria d’establiments d’alimentació i restauració sobreviuen al sotrac de la Covid-19


Malgrat les circumstàncies adverses que ha patit el sector arran de la pandèmia, el comerç de Sant Antoni resisteix i ho fa gràcies al veïnat, que ha optat, durant el confinament i després d’aquest, per comprar al barri, a les botigues de sempre. Des de l’associació Sant Antoni Comerç, format per diversos col·lectius de la zona, afirmen que d’establiments que hagin tancat a causa de la Covid-19 només en tenen constància d’un, “però n’hi ha que han obert i no saben si aguantaran molt”. Enric Bernaus, president de l’associació i propietari d’una botiga al carrer Manso i una parada als Encants de Sant Antoni, diu que el suport del veïnat ha estat fonamental: “La primera setmana que vam obrir, amb cita prèvia, ja vam veure que la resposta dels veïns era molt bona. La gent s’ha conscienciat de què el comerç de barri és important, les botigues donen molta vida i molts veïns són clients de tota la vida i han donat la talla”. Bernaus explica que hi havia por entre els comerciants, ja que la majoria de negocis de proximitat són familiars i era molt perillós estar dos mesos tancats, però no hi ha hagut cap baixa i es mostren cautelosos, però satisfets.
El Mercat de Sant Antoni i els Encants 
Una sensació similar és la que exposa Miquel Humedes, gerent del Mercat de Sant Antoni: “Pel que fa a la part d’alimentació cal dir que, durant la pandèmia, hem tingut bones xifres de vendes i bastant sostingudes. El servei gratuït a domicili per a majors de 65 anys ha funcionat molt bé, de fet ens van desbordar de tantes demandes”. Ara, la situació al mercat es manté estable: “L’eufòria de vendes que vam tenir durant el confinament s’ha normalitzat, però no ens podem queixar. Les parades que es van veure més afectades han estat les que tenien degustació i els tres bars, que es van tancar. Ara estan oberts amb les mesures de distanciament que pertoquen”, afegeix.
Joan Mestre, president dels Encants de Sant Antoni, també es mostra optimista amb la resposta dels clients, tot i que afirma que estan començant a mig gas i amb un horari reduït: “La trobada amb la clientela ha estat molt entranyable, però ara estem contents i alerta perquè tot això no ha acabat. Ens preocupava la situació dels comerciants perquè, per a molts, la parada és l’única font d’ingressos, però sabem que, si ens deixen, remuntarem”, afirma.
No tot són bones notícies; a la zona hi ha alguns establiments de restauració que, amb les limitacions que pateixen pel que fa a aforament, encara no han obert i d’altres que encara estan en ERTOS. A més, el Dominical del Llibre de Sant Antoni no ha pogut obrir fins a finals de juny, amb moltes limitacions, i els paradistes estan preocupats per la seva supervivència després de més de tres mesos tancats

http://zona-sec.cat/2020/07/05/el-comerc-de-sant-antoni-es-mante-estable/

.

Cerradura Sidese cubrefor

Leer más

Cerraduras de Seguridad Mottura

Leer más

Cerradura inteligente Tesa Assa Abloy

Leer más

Cerradura Invisible

Leer más

BOMBÍN DE SEGURIDAD INN.KEY

Leer más

Puertas de Seguridad

Leer más

Ballestas

Leer más

Escudos Magnéticos

Leer más