El que has de fer perquè no et robin a casa

El que has de fer perquè no et robin a casa


Els Mossos d’Esquadra donen pautes per evitar que el nostre habitatge sigui un possible objectiu dels lladres aquest estiu.

El que has de fer perquè no t’entrin a robar a casa. // CC0


S’apropen les vacances i hi ha qui ja té planificat marxar a la segona residència, un viatge o una escapada de pocs dies. Sigui com sigui, en tots els casos hem de seguir un reguitzell de mesures d’autoprotecció per evitar que casa nostra esdevingui un objectiu dels lladres de domicilis.
Albert Oliva, inspector i portaveu dels Mossos d’Esquadra, ens n’ha fet cinc cèntims a El món a RAC1.
Albert Oliva, inspector i portaveu del Cos de Mossos d'Esquadra
Albert Oliva, inspector i portaveu del Cos de Mossos d'Esquadra
"Tenim més consciència de la precaució quan s’acosten les vacances. La ciutadania hauria d’interioritzar que la prevenció en el domicili ha de ser-hi sempre: és tan important al juliol com si aquest cap de setmana marxo dues o tres hores"
Dos panys, millor que un
A la porta de casa, si hi podem tenir dos panys, millor que un. I si poden ser diferents, encara millor. Així dificultem més l’entrada dels lladres a casa.
Tancar amb clau, sempre
Quan marxem de vacances, hem de tancar la porta amb clau. Però també ho hem de fer quan baixem a comprar el pa i el diari. “En qüestió de pocs minuts es pot fer l’acció delictiva”, explica Oliva.
No tancar del tot les persianes
Encara que ens sembli estrany, no hem de tancar finestres i persianes del tot. Això és un senyal que no hi som.
Moviment al pis
Ens hem d’assegurar que de tant en tant una persona de confiança entrarà a casa, obrirà finestres, persianes i llums i també recollirà el correu. És important que hi hagi aquesta sensació de moviment. “El lladre busca la màxima facilitat per fer la seva feina. Davant la mínima sospita que hi pugui haver algú, sigui casual o programat, marxaran a un altre domicili”, explica Oliva.
Les alarmes, homologades
Contractar una empresa de seguretat perquè ens posi una alarma a casa és una mesura d’autoprotecció que ajuda. Ara bé, han de ser alarmes que estiguin homologades per l’administració.
Compte amb les falses promeses
No hi ha alarmes connectades a la policia. És fals. I si ho estan, és il·legal, perquè el reglament no ho permet. Per tant, alerta a aquestes falses promeses perquè són, directament, mentida.
Albert Oliva, a més, també ha donat consells d’autoprotecció per evitar furts i robatoris al carrer.
Un mòbil equival a un o dos bitllets de 500 euros
A vegades, perdem de vista que el mòbil és un objecte de valor. Si fa o no fa, és com portar dos bitllets de 500 euros a la mà. Cal vigilar on i quan en fem ús a la via pública.
Rellotges de luxe
Si un mòbil són dos bitllets de 500 euros, un rellotge de luxe pot costar desenes de milers d’euros. En aquest sentit, cal extremar les precaucions per no ser víctima d’un furt o robatori a plena llum del dia.

Cerradura Sidese cubrefor

Leer más

Cerraduras de Seguridad Mottura

Leer más

Cerradura inteligente Tesa Assa Abloy

Leer más

Cerradura Invisible

Leer más

BOMBÍN DE SEGURIDAD INN.KEY

Leer más

Puertas de Seguridad

Leer más

Ballestas

Leer más

Escudos Magnéticos

Leer más